Ravza Gülüm
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Gevrek Simit

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
sevdam_58




Mesaj Sayısı : 58
Kayıt tarihi : 02/11/09
Yaş : 48
Nerden : Almanya

Gevrek Simit Empty
MesajKonu: Gevrek Simit   Gevrek Simit I_icon_minitimeCuma Kas. 06, 2009 12:30 am


Gevrek Simit Gevrek-simit-1928
Malzemeler:

  • 1 kg un
  • 1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30gr)
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı susam


Gevrek Simit Hazırlanışı
Bir su bardağı ılık suda mayayı eritin. Kabarması için 2-3 saat kadar bekletin.
1 su bardağı ılık su ile 2 kaşık pekmezi karıştırın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp eritilmiş maya ve tuzu ilave edin. Pekmezli suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak simit şekli verin. v Derin bir kapta kalan 1 bardak suyu 1 kaşık pekmezle karıştırın. Susamı geniş bir tabağa yayın. Hazırladığınız hamurları pekmezli suya batırıp çıkarın ve susama bulayın.
Fırın tepsisisini hafifçe yağlayıp simitleri aralıklı olarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Çay ve beyaz peynir eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Miss-Yigido
Admin
Miss-Yigido


Mesaj Sayısı : 431
Kayıt tarihi : 02/11/09
Yaş : 31
Nerden : HoLLanda / Zaandam

Gevrek Simit Empty
MesajKonu: Geri: Gevrek Simit   Gevrek Simit I_icon_minitimeCuma Kas. 06, 2009 1:52 am

Ohh abLa Yapta Yiyek Giii
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://Www.SivaSDeStani.Com
 
Gevrek Simit
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ravza Gülüm :: Genel Konular :: Yemek Bölümü :: hamurlu yemekler-
Buraya geçin: