Ravza Gülüm
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Yayla Corbasi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
toebaa_

toebaa_


Mesaj Sayısı : 34
Kayıt tarihi : 05/11/09
Yaş : 31

Yayla Corbasi Empty
MesajKonu: Yayla Corbasi   Yayla Corbasi I_icon_minitimeCuma Kas. 06, 2009 12:35 am

Yayla Corbasi

Malzemeler :
10 Su Bardağı Et Suyu
1 Su Bardağı Pirinç
5-6 Su Bardağı Un
125 gr Tereyağı veya Margarin
250 gr Yoğurt
2 Yumurta Sarısı
2 Çay Kaşığı Kekik
Tuz


Yemeğin Tarifi :
Bir tencerede et suyunu kaynatın. İçine pirinci ilave edin. Başka bir tencerede un, tereyağı ya da margarinin 100 gramını, yoğurt ve yumurta sarısı ile karıştırın. Karışıma bir bardak su ilave edip, bir kez daha iyice karıştırın. Ateşi iyice kısın.

Karışımı, et suyunun içine bir tel süzgeçten geçirerek katın. Kaşıkla sürekli karıştırarak yedirin. Tuzunu da attıktan sonra yayla çorbasını ağır ateşte 20 dakika pişirin.

Bir sahanda kalan tereyağı yada margarini eritip, kekiği ilave edin. Kekikli yağı çorbanın üzerinde gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Yayla Corbasi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Mercimek Corbasi
» Tarhana Corbasi
» Kremali Mantar Corbasi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ravza Gülüm :: Genel Konular :: Yemek Bölümü :: çorbalar-
Buraya geçin: