Ravza Gülüm
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Soganli Kavurma

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
toebaa_

toebaa_


Mesaj Sayısı : 34
Kayıt tarihi : 05/11/09
Yaş : 31

Soganli Kavurma Empty
MesajKonu: Soganli Kavurma   Soganli Kavurma I_icon_minitimeCuma Kas. 06, 2009 12:41 am

Soğanlı Kavurma (4 Kişilik)

Malzemeler
300 gr Arpacık Soğanı
3 Diş Sarmısak
1 kg Dana Eti
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Tatlı Kaşığı Pulbiber
3 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Su Bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Kekik
Tuz, Karabiber


Yemeğin Tarifi
Soğan ve sarmısağı soyun. Soğanı ikiye bölün. Sarmısağı ezin. Eti (3cm büyüklüğünde) kuşbaşı doğrayın. Margarini büyük bir tencerede eritin. Eti tencereye alıp kavurup tencereden alın. Soğan ve sarmısağı aynı tencereye ilave edip kavurun. Ardından tekrar eti ekleyin. Pul biber, kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Bir miktar et suyunu ilave edip çekmesini bekleyin. Bu işlemi bir iki kere daha tekrar edin.

Et suyunun kalanını tencereye ekleyin. Eti kısık ateşta ve tencerenin kapağını kapatarak 80 dakika kadar pişirin. Pişme süresinin sonunda tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın. Kavurmayı tabaklara paylaştırarak servis yapın.

Öneri: Bayramdan sonra eti değerlendirmek için malzemeleri değiştirerek tekrar kavurma yapabilirsiniz. Örneğin kavurmaya mantar katabilirsiniz. Bunun için tarifi aynen yukarıda verildiği gibi uygulayıp soğanları kavururken mantarı ilave edin. Mantarı kısa süre kavurup eti ekleyin. Ardından tarifin kalan kısmını uygulamaya geçebilirsiniz.

Kolayca kavurmak Eti kavurmak için kalın tabanlı veya teflon bir tencere kullanın. Bir miktar yağ eritin ve eti ilave edip kavurmaya başlayın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Soganli Kavurma
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ravza Gülüm :: Genel Konular :: Yemek Bölümü :: Et yemekleri-
Buraya geçin: