Ravza Gülüm
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Cevizli Revani

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
toebaa_

toebaa_


Mesaj Sayısı : 34
Kayıt tarihi : 05/11/09
Yaş : 31

Cevizli Revani Empty
MesajKonu: Cevizli Revani   Cevizli Revani I_icon_minitimeCuma Kas. 06, 2009 12:53 am

Cevizli Revani (8 Kişilik)

Malzemeler
5 Çay Bardağı Un,
4 Adet Yumurta
2 Çay Bardağı Yoğurt,
1.5 Çay Bardağı İrmik
2 Çay Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Ceviz
2 Paket Kabartma Tozu
2 Paket Vanilya
Hindistan Cevizi (süslemek için)
Şerbeti İçin
3.5 Su Bardağı Şeker
3.5 Su Bardağı Su
1/4 Limon


Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayalım. Bunun için şeker, su ve çeyrek limonu kaynatalırn. Soğumaya birakalım.

Yumurtaları şekerle beraber köpürene dek çırpalım.

Yoğurdu, irmiği, vanilyayı katalım. Elenmiş una kabartma tozunu ekleyerek çırpma kabına alalım. İri dövülmüş cevizleri de alıp karıştıralım. Küçük bir fırm tepsisini hafif yağlayıp, hamurun yapışmaması için şeker serpiştirelim. Hamuru tepsiye döküp, önceden ısıttığımız orta ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.

Fırından aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı su gezdirelim. Önceden hazırlayıp, soğuttuğumuz şerbeti revaninin her köşesine eşit olarak yayalım. Şerbetini emdiğinde dilimleyerek servis tabağına alalım. Üzerine, dilediğimiz süslemeyi yaparak servis yapalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Cevizli Revani
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Cevizli baklava

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ravza Gülüm :: Genel Konular :: Yemek Bölümü :: tatlilar-
Buraya geçin: