Ravza Gülüm
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Kestaneli-Elmali krep

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
toebaa_

toebaa_


Mesaj Sayısı : 34
Kayıt tarihi : 05/11/09
Yaş : 31

Kestaneli-Elmali krep Empty
MesajKonu: Kestaneli-Elmali krep   Kestaneli-Elmali krep I_icon_minitimeCuma Kas. 06, 2009 12:56 am


Kestaneli-Elmalı Krep


Malzemeler
8 Krep
2 Golden Elma
600 gr. Kestane Püresi (hazır alınabilir)
1 Limon
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Paket Vanilya
2 Yemek Kaşığı Krema
4 Yemek Kaşığı Çekilmiş Fındık (badem veya fıstık da olabilir)
2 Yemek Kaşığı Pudra şekeri (kestane püresi şekerliyse,pudra şekeri gerekmez)
100 gr. Bitter Çikolata
Fındık Büyüklüğünde Tereyağı


Yemeğin Tarifi
Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın, ince doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile ıslatın.

Tereyağını yapışmayan tavada eritin, elmaları kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Yumuşayınca ezerek püre haline getirin. Kestane pürenizi (şekersiz ise pudra şekerini de katarak), vanilya ve çekilmiş badem ya da fındığı. elma püresine ekleyin.

Kreplerinizin içini bu püre ile doldurun, kese şeklinde kapatın ve ağzını limon ya da portakal kabuğundan keseceğİniz şeritlerle bağlayın.

Bifter çikolatayı benmaride eritin, gerekirse biraz süt ilave edin. Bu sosu krepleninizin üzerine dökerek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kestaneli-Elmali krep
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KestaneLi PaSta
» Elmalı tefsırınde tesettür

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ravza Gülüm :: Genel Konular :: Yemek Bölümü :: tatlilar-
Buraya geçin: